Logotype Logotype
Logotype

Ny svensk superkänslig alkoholsensor presenterades för UITP i Bryssel

En helt ny generation alkotestare/alkolås har utvecklats med svensk forskning och produktutveckling. Sensorn är diskret och beröringsfri (d.v.s. att den som testar sig bara behöver scanna sitt ID kort, andas mot den och passera).

Igår presenterades Senseair Sesame för högsta ledningen på UITP (International Association of Public Transport). Generalsekreteraren för den globala organisationen, Mohamed Mezghani, leder arbetet med att skapa säkrare kollektiva transporter och ser den svenska sensorn som en viktig pusselbit för detta.

"Svenska upphandlare ligger långt framme när det gäller krav på nyktra transporter och vi ser att utvecklingen måste gå samma väg i resten av världen", konstaterar Raimo Gester, ansvarig för Alkohol Sensing Technology på Senseair.

Mohamed Mezghani ser den svenska tekniken som en bra lösning på en känslig fråga som idag hindras genom integritetsproblem. I många länder är det omöjligt för offentliga upphandlare att ställa krav på nykterhetskontroll på grund av just integriteten.

”Mötet betyder att vi öppnar nya fönster för export av svensk teknik och säkerhet, vi såg att samtliga blev imponerade när de testade tekniken, som dessutom sparar massor av tid som annars skulle kunna bli nästa fråga för att slippa testen” kommenterar Lennart Jangälv, senior rådgivare för Senseair.

Generalsekreteraren Mohamed Mezghani testar Senseair Sesame.

 

För ytterligare information, demo eller en intervju kontakta:

Raimo Gester
raimo.gester@senseair.com
073-384 44 72